Fredagen den 30/9 2022 kl 12:05 blev den modifierade repeatern åter QRV från sitt ordinarie QTH.

Peter SA7BGG och Håkan SM7FLD träffades på sajten för att med gemensamma krafter driftsätta föreningens numera SvxLink-anslutna 2m-repeater. Först ut på det lokala planet att checka in på blev Gunnar SM7SKT och Anders SM7GXR men det kördes ett antal QSO även från de närliggande distrikten och det blev överlag bra rapporter.

Veckan kröntes med att repeatern kopplades upp till SK7RGM via Echolink och att vi då kunde lyssna / checka in till SSA-bulletinen som i vanlig ordning lästes av Patrik SM7URN. Tack Patrik!

Här finns repeaterns användarmanual med de nya kommandona (under arbete) och här kommer du till SvxLink-portalen och här finns Peters SM5GXQ:s Repeaterskola där vi kan lära oss mycket om SvxLink men kom ihåg, vi måste inte sätta oss på skolbänken igen, repeatern går att använda precis som den gjort tidigare utan att göra några speciella inställningar osv.

Det pågår intrimmningsarbete och prov med alternativa inställningar och uppkopplingar för att finna den optimala punkten där vi kan slå oss till ro och bara använda vår fina repeater.

19-21_Trafiknät.png

Den stående axeln visar antalet incheckade, den liggande axeln visar veckonumret. Högerklicka och "Öppna i ny flik" för att se en större bild!

2019 = Blå  2020 = Orange   2021 = Grå   Notera att det första trafiknätet hölls i vecka 30 2019.

echolinkVår förening har ett antal medlemmar som bor långt utanför vår FM-repeater SK7BQ/R:s täckningsområde. Vi undersöker nu intresset för att bilda en grupp som gör det möjligt även för dessa att använda sig av vår fina men dåligt utnyttjade repeater.

En av flera möjligheter är att installera ett gränssnitt för Echolink men det finns även andra vägar att göra detta möjligt. Är du intresserad av att deltaga i en projektgrupp som arbetar med denna fråga? – Anmäl ditt intresse till webbmaster

 

2022-04-30 Uppdatering

Sedan denna artikels tillkomst har det kommit nya inspel. Vi arbetar nu med att få föreningens repeater SK7BQ-R ansluten till det nationella nätverket SvxLink och därmed kommer vi att få åtkomst till Echolink den vägen. För att använda denna möjlighet behöver du installera en app för Echolink. För din mobil, gå till den plats där du brukar hämta och ladda ner appar. Sök efter "Echolink". Efter installation söker du efter SK7BQ-R eller använder dess nodnummer 935163

 

 

 

SK7BQ DMR-repeater

Frekvensen är 434.525 -2MHz och CC7

Uteffekt 20W

Se fakta på Brandmeister

Status: QRV

 

APRS-nod SK7BQ-2 på 144,800 MHz

 

Se mer på aprs.fi

Status: QRV Under ombyggnad

 

SK7BQ på RU368

Mode: FM

Frekvens: 434.600 MHz -2Mhz Subton 79,7Hz

QTH: Klubblokalen, Fäladsgatan 6B i Kristianstad

Status: QRT

 

SK7BQ/R på 145,7375 (RV59) med space -0,6 MHz och subton 79,7 Hz
Repeatern är en YAESU DR-1XE som hanterar konventionell FM trafik och den digitala moden C4FM. Inställningen är för tillfället AUTO/FM vilket innebär FM in = FM ut och C4FM in = FM ut. Uteffekt är 50W och med hänsyn taget till genomgångsdämpning i duplexfilterena blir det ca 35W minus kabelförlust till antennen.

Kavitetsfiltrena är en duplexer som medger användning av en antenn gemensam för TX och RX.

Status: QRV

DR1.jpeg