Fredagen den 30/9 2022 kl 12:05 blev den modifierade repeatern åter QRV från sitt ordinarie QTH.

Peter SA7BGG och Håkan SM7FLD träffades på sajten för att med gemensamma krafter driftsätta föreningens numera SvxLink-anslutna 2m-repeater. Först ut på det lokala planet att checka in på blev Gunnar SM7SKT och Anders SM7GXR men det kördes ett antal QSO även från de närliggande distrikten och det blev överlag bra rapporter.

Veckan kröntes med att repeatern kopplades upp till SK7RGM via Echolink och att vi då kunde lyssna / checka in till SSA-bulletinen som i vanlig ordning lästes av Patrik SM7URN. Tack Patrik!

Här finns repeaterns användarmanual med de nya kommandona (under arbete) och här kommer du till SvxLink-portalen och här finns Peters SM5GXQ:s Repeaterskola där vi kan lära oss mycket om SvxLink men kom ihåg, vi måste inte sätta oss på skolbänken igen, repeatern går att använda precis som den gjort tidigare utan att göra några speciella inställningar osv.

Det pågår intrimmningsarbete och prov med alternativa inställningar och uppkopplingar för att finna den optimala punkten där vi kan slå oss till ro och bara använda vår fina repeater.

2022-09-27 Uppdatering

Nu har vi kommit ytterligar en bit på väg mot målet, att få repeatern på plats igen!

SA7TOW Willi, har varit hemma hos mig och vi testade repeaterns funktioner. Målet var att se hur repeatern fungerade som den gjort tidigare samt att prova med uppkoppling till en extern talgrupp på SvxLink. Det fungerade fint och vi fick även ett QSO med SM7CKM Sven-Åke när vi kopplade upp oss mot Växjö-repeaterns talgrupp.

Lite arbete återstår men det är mer "fin-lir"!


2022-09-23 Uppdatering

Repeatern är nu uppkopplad mot SvxLink-nätverket och det första QSO:et har körts. Arbetet med repeatern, som står på arbetsbänken hos SM7FLD, går framåt. Det återstår inställningar av ljudnivåer och funktionskontroller att allt fungerar som det är tänkt. Det nya logikkortet med dator, ska monteras in i repeaterlådan vilket jag hoppas blir gjort under helgen v38. För de som vill prova går det att fr.o.m. fredag 23/9 ansluta till den via Echolink. Sök efter SK7BQ-R på Echolink! Läs mer om Echolink på SK7BQ-R här Notera: Repeatern kan vara tillfälligt nedkopplad pga pågående arbete!


2022-09-19 Repeatern kommer fr.o.m den 19/9 att vara QRT under tiden den byggs om till SvxLink som det tidigare har annonserats om på vårt forum där det finns mer att läsa om vad detta innebär.

Denna artikel kommer att uppdateras.

73 de Håkan SM7FLD

Repeateransvarig