2024-02-01 Uppdatering, repeatern åter igång efter en tids tystnad!

I dag blev det äntligen möjligt att ta sig upp till repeatern och klappa om den lite. Det var Peter SA7BGG och Håkan SM7FLD som med gemensamma ansträngningar tog sig an uppgiften.

Utöver att få igång repeatern är sajten nu uppgraderad med en stor UPS (avbrottsfri strömförsörjning) som håller all vår utrustning vid liv vid måttligt långa strömavbrott. Denna är utlånad av Peter/BIK.

Som grädde på moset kom även föreningens APRS-nod på plats efter en minst sagt lång frånvaro. Den är nu ombyggd med en Wx3In1-nod som sköter all signalering och kommunikation till APRS-nätet. Se aprs.fi. Noden fungerar nu som en I-gate, den är inte längre beroende av kommunikation med andra närliggande noder för att kunna rapportera till nätet. Denna nod är sponsrad av Gert AA7G/SM5LWC. Notera att noden nu är utrustad med en temperatursensor som visar nodens temperatur vid radions fläktutblås. Aktuell temperatur och nivån på 12V visas på info-rutan för SK7BQ-10.

Som om det inte var nog har vi passat på att förse utrustningen med "manager-nod" som gör att det går att fjärrstarta om såväl vår 2m-repeater/SvxLink-nod OCH radion i APRS-systemet om något hänger sig, vilket som bekant händer någon enstaka gång.

Det återstår ett besök för att finputsa en del detaljer men detta är inget som är överhängande.

73 de Peter SA7BGG och Håkan SM7FLD


2024-01-27 Uppdatering Vi förbereder ett besök för att få igång repeatern igen i närtid!

Under tiden vi väntar på att repeatern åter spelar, kan vi alltid läsa lite om ett annat repeateräventyr i klubbens mångåriga historia. Flera av radioamatörerna som förekommer i artikeln är nu Silent Key's. Låt oss för en stund tänka tillbaka till en svunnen tid och på de av våra kamrater som har lämnat oss och på de fantastiska äventyr vi tillsammans har varit med om!

Webmaster

 rept