Då och då drabbas vi alla av ett anfall där det ska röjas i gömmorna, ibland går det över innan vi kommit till skott, men det händer ju att det de facto också leder till ett och annat "fynd", dvs vi återupptäcker grejor som fallit i glömska.

Ett sådant fynd gjorde undertecknad härom dagen: En nästan färdigbyggd rävsax, ett hemmabygge som förmodligen såg dagens ljus någon gång under senare delen av 1970-talet!

2m_runner_logo.gif

En favorit i repris: Rävsax från Västerås Radioklubb. Inventera din junkbox och passa på och bygg en rävsax som ett lagom vinterprojekt.

 

Ett hembygge som förlitar sig på "old fashion" analog teknik. Inte en enda IC-krets så långt ögat skådar återfinner du på det hemetsade kretskortet! Glöm dock inte bort att ta del av tillägget i slutet av artikeln, här står det om några kritiska ändringar i designen! När du har din "sax" i fint trim till våren, kanske vi ses ute i det gröna för att under trevliga former lära oss hur vi använder våra hembyggen när vi jagar räv!

 

I PDF-dokumentet nedan finner du allt du behöver för att pilla ihop ditt eget exemplar av denna välbeprövade RPO-mottagare.

Här kommer mera info om rävjakt...

sk7bq testbild