20191003 134514I oktober 2019 gjordes det ett större arbete på vår repeater-sajt. Den gamla radioboden byttes ut. Även antennfarmen fick sig en välbehövlig upprensning. De antenner som inte var i bruk togs bort.

2019-10-07 FINAL!

Efter ännu en dags arbete på vår repeatersite så är allting nu på plats. Nya koaxialkablar och lite justeringar av antennerna. Mycket arbete i radioboden med montering av kablar och kontakter. Nätdelen till vår 2m-repeater fick bytas ut.

Vi har fått rapport att 2m-repeatern hörs betydligt bättre nu i Hässleholmstrakten, kanske fler som upplever detsamma?

 

73 de Håkan SM7FLD

2019-10-03 Uppdatering:

Nu är vår utrustning överflyttad till sitt "nya hem", en gedigen stålcontainer som är ett verkligt lyft för oss!

SK7BQ/R på RV59 och vår DMR-repeater SK7BQ är åter i luften men det återstår en del arbete, bl.a. ska några av våra antenner kollas upp. Vår APRS-node får vila sig ytterligare några dagar, den är QRT över helgen iaf. Vi har även förberett för en LoRaWAN-gateway, den kommer att driftsättas under nästa vecka om allting klaffar.

Antennarbete r

 

Det innebär att vi går tillfälligt QRT med repeatrarna SK7BQ/R på RV59, DMR-repeater SK7BQ på 434,525MHz samt vår APRS-nod på 144,800MHz. Arbetet beräknas att ta hela dagen, men kan för vår del ta ytterligare tid då de komersiella utrustningarna kommer att prioriteras.

Peter SA7BGG har meddelat att han kommer att medverka sporadiskt under dagen, jag kommer att medverka fr.o.m senare delen av förmiddagen. Det finns behov av ytterligare någon medverkande som kan bistå med praktiskt arbete, vårt repeaterskåp är tungt och vi får förmodligen tömma det innan det kan flyttas över till den nya boden. Har du möjlighet att medverka? -Kontakta mig på sm7fld(at)sk7bq.com

 

Håkan SM7FLD