Är det tomt på startsidan? – Du är välkommen med ditt bidrag!


sk7bq 3d

arsmote

 

Föreningen Kristianstads Radioamatörer SK7BQ kallar sina medlemmar till årsmöte 

Onsdagen den 22 februari klockan 19:00 i klubblokalen på Fäladsgatan 6B Kristianstad

 

Som medlem kan du logga in till medlemssidan och läsa / hämta årsmöteshandlingarna.
 
Välkomna hälsar styrelsen genom
 

Anders SM7GXR Ordförande

 

Varifrån kommer amerikanska counties?

13 colonies map hd

Ursprunget till amerikanska ”counties”, eller grevskap på svenska, är grevskapen i England. Britter förde en politisk underavdelning som de redan använde i Storbritannien till sina kolonier i Nordamerika. Counties var bland de tidigaste enheterna för lokal förvaltning som etablerades i de tretton kolonierna som skulle bli USA. Virginia skapade de första för att underlätta den administrativa arbetsbördan i Jamestown. The House of Burgesses delade kolonin först i fyra "inkorporationer" 1617 och slutligen i åtta shires (eller grevskap) 1634. Maryland etablerade sitt första county, St. Mary's, 1637, och Massachusetts följde efter 1643.

Introduktion

Ingressbild

Alla dåliga lödningar är inte synliga för ögat och så tydliga som denna kallödning. Lodet har dålig kontakt med komponentbenet, en klassisk kallödning. Ibland krävs dock mikroskop för att se defekter som kan orsaka till exempel totalt avbrott som vi skall se i artikeln.

Det farliga blyet som orsakar stora miljöproblem och faktiskt kan förgifta människor och i värsta fall leda till dödsfall har väl inte undgått någon amatör som i alla fall någon gång löder egna konstruktioner eller byggsatser.

Hej alla medlemmar!

champagneNu går vi in i ett nytt år och därmed är det dags att betala medlemsavgiften. Vänta inte till sista stund med att betala, din inbetalning är viktig för att hålla verksamheten i gång!

Här finner du instruktioner för att betala.