Introduktion

Ingressbild

Alla dåliga lödningar är inte synliga för ögat och så tydliga som denna kallödning. Lodet har dålig kontakt med komponentbenet, en klassisk kallödning. Ibland krävs dock mikroskop för att se defekter som kan orsaka till exempel totalt avbrott som vi skall se i artikeln.

Det farliga blyet som orsakar stora miljöproblem och faktiskt kan förgifta människor och i värsta fall leda till dödsfall har väl inte undgått någon amatör som i alla fall någon gång löder egna konstruktioner eller byggsatser.

Varifrån kommer amerikanska counties?

13 colonies map hd

Ursprunget till amerikanska ”counties”, eller grevskap på svenska, är grevskapen i England. Britter förde en politisk underavdelning som de redan använde i Storbritannien till sina kolonier i Nordamerika. Counties var bland de tidigaste enheterna för lokal förvaltning som etablerades i de tretton kolonierna som skulle bli USA. Virginia skapade de första för att underlätta den administrativa arbetsbördan i Jamestown. The House of Burgesses delade kolonin först i fyra "inkorporationer" 1617 och slutligen i åtta shires (eller grevskap) 1634. Maryland etablerade sitt första county, St. Mary's, 1637, och Massachusetts följde efter 1643.

SM7SKT SK 

Hej alla medlemmar!

champagneNu går vi in i ett nytt år och därmed är det dags att betala medlemsavgiften. Vänta inte till sista stund med att betala, din inbetalning är viktig för att hålla verksamheten i gång!

Här finner du instruktioner för att betala.

Hemsidan, UPPDATERING 2022-11-25

Nu är första steget taget, vår sida är nu anpassad för kommande uppgraderingar. Alla artiklar är bevarade men vissa funktioner som ex. vis forumet är borttaget.

Vi passar på tillfället att "städa" och röja undan artiklar och vissa funktioner som har visat sig ha inget eller väldigt litet värde ur sidbesökarnas sida sett.

 

73 de Webmaster