Rävjakt

Rävjakt är en gren av vår mångfacetterade hobby. Den ger oss träning i radiopejlorientering och en portion av frisk luft vid varje pass.

Vill du veta mera om rävjakt? -Kontakta Rävjaktsansvarig


 

Då och då drabbas vi alla av ett anfall där det ska röjas i gömmorna, ibland går det över innan vi kommit till skott, men det händer ju att det de facto också leder till ett och annat "fynd", dvs vi återupptäcker grejor som fallit i glömska.

Ett sådant fynd gjorde undertecknad härom dagen: En nästan färdigbyggd rävsax, ett hemmabygge som förmodligen såg dagens ljus någon gång under senare delen av 1970-talet!

Jag drar mig så sakteliga till minnes att den blev färdig nog för att provköras och den fungerade, dvs jag hörde en och annan station på 80m-bandet. Det som återstår innan den är fullt körklar är sidobestämmningsknapp och utbyte av den "tillfälliga" philips lufttrimmer-kondingen till en vridkondensator med axel för montering av ratt. Nu,efter mer än fyrtio år senare, är det dags att bygga klart!

Intressant är att jag har publicerat en artikel om just denna rävsaxmodell på vår hemsida, då utan att komma på att jag faktiskt totat i hop den själv!

RPO rx

Rävsax m/VRK 1976

73 de Håkan SM7FLD