Allt har en ände, så även trafiknätet som vi har haft att se fram mot om måndagskvällarna...

Kvällens utgåva av föreningens trafiknät över Kristianstadsrepeatern var det sista, iaf i detta formatet. Denna tradition som startade i juli 2019 har med få undantag körts av Anders SM7GXR som på ett utomordentligt bra vis skött spakarna. Ett STORT tack från oss alla som kunnat checka in för att prata lite om vad som har hänt på radio-fronten sedan förra gången vi träffades på RV59.

Även om det inte blir lätt att få till så många i en ring som när Anders hållit i taktpinnen, så hoppas vi att repeaterns nya kostym i form av SvxLink-anslutningen  ska innebära ett uppsving vad gäller användandet av repeatern. Vi får hjälpas åt att hålla den varm! – Vem vet, kanske det kan bli en eller annan repris fram över... ?

73 es cu de Håkan SM7FLD

Webmaster

 

Så var det dags att efter en (eller blev det två?) veckas/veckors paus åter höra vår ordförande Anders SM7GXR hälsa alla välkomna till en trevlig pratstund över Kristianstadsrepeatern SK7BQ-R på RV59.

Yaesu DR 1XE

Det har väl inte undgått någon att repeatern har varit tyst under en period, detta p.g.a. ombyggnaden till SvxLink. Detta innebär två saker att hålla reda på:

  1. Om du vill använda repeatern som du gjort tidigare, så är det bara att fortsätta med det. Den kanske uppträder lite annorlunda med signalering och framför allt så hör vi stationer som inte brukar höras över vår repeater. Hur gör man för att prata med dessa "långväga" gäster? – Svar: gör som vanligt, greppa mikrofonen, krama in PTT:n och prata!
  2. Om du även vill använda dig av de nya funktionerna, ta en titt i manualen, och / eller ställ dina frågor eller synpunkter i vårt forum om du är medlem i vår förening.

– Hur gör jag för att posta i forumet om jag inte är medlem? – Svaret finner du här

Måndag den 10/10 kl. 20:00 är det dags för Trafiknätet på RV59 eller via SvxLink på TG240777. Det är precis som tidigare, subton 79.7 Hz som gäller!

– Till dig som använder Echolink: Nu kan du ansluta till vår repeater via Echolink, sök efter SK7BQ-R eller nodnummer 935163. När du har aktiverat Echolink på din smartphone eller dator hör du ett välkomstmeddelande. Nu är det fritt fram att lyssna eller anropa över Kristianstadsrepeatern! Max 10 samtidiga användare kan ansluta denna vägen. Tänk på att lämna extra lång lucka när du skiftar över, det behövs något längre tid för att Echolink ska hinna med att skifta över!