Utbildning

Klubben bedriver utbildning med syfte att få fler radiointresserade att ta sitt certifikat vilket är ett bevis på att denne har genomgått utbildning i bl.a radiolära, el-säkerhet mm. och ger denne rättigheten att efter avlagt och godkänt prov, använda radiosändare på de frekvenser som är upplåtna för amatörradiobruk.

Klubben har en utbildningsansvarig som leder denna verksamhet. Ta gärna kontakt och hör  efter om det är någon kurs planerad!

OBS! Om du planerar att gå utbildning till radioamatör, är det av stor vikt att beställa utbildningspaketet från SSA i mycket god tid, det är lång leveranstid!

UPPDATERING

Vi är nu några medlemmar som har provkört det virtuella mötessystemet och samtliga tycker att det fungerar mycket bra! 

 

Det kan givetvis även användas för att hålla kontakt med varandra så här i coronatider, ett virtuellt klubbmöte helt enkelt!!webex


Vi testar nu en alternativ möjlighet till fysiska möten, nämligen ett videokonferenssystem. Det ger oss en bra möjlighet att hålla utbildningen över nätet. Bra med tanke på virusläget, bra för de som har långt till Kristianstad, bra för miljön!

Systemet vi testar är Cisco Webex, ett välbeprövet system för videokonferens från en av de största aktörerna i världen inom IT-kommunikation. Systemet är utan kostnad för oss i den version som vi behöver.

Det går att delta i mötet via en smartphone, läsplatta eller dator. Det finns två möjligheter att medverka på mötena:

  • Via din webbläsare utan att installera någon annan programvara
  • Installera programvaran för konferenssystemet på din smartphonea/läsplatta/dator. Denna version verkar att fungera bäst för oss. Finns för Windows och för Macintosh.

Personligen finner jag att det blir svårt att se text och bilder om man inte använder datorskärm. Har du en webbkamera är det ett plus men inte absolut nödvändigt. Däremot så är det nödvändigt att använda ett headset eller "öron-pluggar" för att undvika akustisk återkoppling. Mikrofon och webbkamera finns i många nyare bärbara datorer eller som externa USB-anslutna enheter, t.ex. denna..

Låter detta intressant? Mejla till mig på sm7fld(at)hotmail.com så får du en mötesinbjudan till mitt mötesrum så kan vi prova och känna oss för! Börja här för att skapa ett konto innan du mejlar mig för provkörning!

 

73 Håkan SM7FLD