Medlemsmöte

Klubben har ordinarie medlemsmöten varannan onsdag, jämna veckor, om inget annat sägs i aktivitetskalendern. Plats: klubblokalen på Fäladsgatan 6B i Kristianstad.

Vi försöker att ordna en aktivitet vid mötena, t.ex föredrag om amatörrelaterade händelser som DX-expeditioner eller andra aktiviteter.

Varje möte har en värd som ansvarar för att det finns fika och att lokalerna iordningsställs före och efter mötet.

fieldday2.jpgNu har vi bestämt oss för att våren/sommaren har infunnit sig på riktigt, för den 17/5 ska vi ha en field day ute på mellanskjutbanan på A3:s gamla övningsområde!

Vi håller till på exakt samma plats som förra gången. För de av er som inte var med, finns mer info i texten. UPPDATERING: Vi ställer in på onsdag, p.g.a. osäkert väderläge!
Det blir i stället vanligt möte på klubben (Klockan 19 på Fäladsgatan) OBS!

 

Det är tänkt att bli en mer eller mindre heldagsaktivitet indelad i flera delar:

Del 0 Förtruppen kommer under tidig förmiddag för uppsättning av tält, hjälpmaster och riggning av kablage, mätutrustning, elverk etc

Del 1 går av stapeln vid ca lunchdags, och håller på under hela eftermiddagen. Den omfattar mätning och justering av trådantenner. Vi kommer bl.a. att göra mätningar på de ändmatade Windomantennerna som vi inte hann med i somras. Därutöver kommer vi att i mån av tid, hissa upp ett antal andra trådantenner och köra lite portabelt med klubbens HF-rigg och övrig utrustning. Har du någon trådantenn som du vill mäta upp? -Ta med den i såfall. Vi får se vad vi hinner med, tiden går som bekant fort när man har roligt...

Del 2 börjar klockan 18 och innebär ett ordinarie medlemsmöte, fast under bar himmel. Måhända kommer vi beroende på intresse, att fortsätta med portabelkörningen också.

Nytt för denna gången, är att det har kommit upp grindar med lås på till området. Vi har lyckats utverka tillstånd att vistas på området och även köra in med våra fordon. Använd infarten som är skyltat med "Artillerimuseum", kör fram så du har museet framför dig, runda detta på VÄNSTER SIDA och fortsätt fram till den låsta grinden. För att inte behöva ha en grindvakt på plats under själva aktiviteten, är det bra om vi kan samlas utanför grinden för att 17.55 köra i karavan till platsen för träffen. Om du kommer senare, går det bra att stanna vid grinden och ringa till "jourhavande grindvakt" på: 070-563 43 89

Grillen blir QRV och i resonans under kvällen, ta med dig en god aptit! Utöver grillningen blir det ingen annan servering, om du har för avsikt att medverka under större delen av dagen, kan det därför vara bra att medföra egen skaffning!

Faciliteter som toaletter och övriga bekvämligheter, står INTE till buds, utöver de som moder natur tillhandahåller...

Vi har passning på SK7BQ/R (RV59 Subton 79,7 Hz) samt på SK7BQ (RU368 med subton 79,7 Hz ELLER DMR på talgrupp 2407 / SM7)

Vägbeskrivning: klicka här

 

Vi hoppas på mycket SOL

 Väl mött på denna efterlängtade field day!