Field dayś

 

När vi bedriver "Field day" innebär det (oftast) att vi samlas ett glatt gäng på klubben för att samla ihop nödvändig utrustning, t.ex. grill med tbh, radioutrustning, antenner, ev. elverk om vi inte väljer att använda oss av batteridrift.

Därefter förflyttar vi oss i samlad trupp till någon lämplig plats där vi upprättar vår tillfälliga stationsplats eller QTH, och "kör radio" som termen lyder.

Om vädret är emot oss, brukar det iaf bli en trevlig kväll på klubben, oftast avrundat med en grillning!

Läs här om våra aktiviteter i det fria:

Fieldday 1 s

En gammal tradition som har legat vilande i många år kommer eventuellt att återuppstå:

Logo JOTA JOTI 2016 wsb 126x126Vi har fått en förfrågan från Åhus Scoutkår om medverkan på kommande JOTA/JOTI. Det behövs både bemanning och utrustning för detta evenemang. Aktiviteten hålls i scouternas stuga på Snickarehaksvägen i Åhus.

Läs mer på scouternas hemsida

Någon i föreningen som kan tänka sig att ansvara för detta projekt? –Anmäl ditt intresse för att medverka till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

UPPDATERING: 2019-09-17 Det har ännu inte kommit in någon reaktion på vår förfrågan. Det är hög tid att anmäla intresset för detta evenemang, anmälningstiden går snart ut!