Föreningen bedriver flera olika verksamheter:

  • Samhällsnytta (Samverkan med Räddningstjänst och Civilförsvar vid krissituationer)
  • Utbildning med målsättning att bli flera radioamatörer
  • Contests (Att bedriva amatörradio i tävlingsform)
  • Field day´s (Använda amatörradio i naturen)
  • Byggkvällar

Detta är enbart några av de aktiviteter vi bedriver, har du något önskemål eller förslag till annan verksamhet är du hjärtligt välkommen att höra av dig, antingen på något av våra medlemsmöten eller till styrelsen

Efter att ha varit i stort sett QRT de senaste två åren var jag sugen på att komma igång med radiokörandet igen. Vad passar inte bättre än att köra en test?
b1 m
24-25 oktober gick 2015 års upplaga av CQ-WW-SSB. Jag började köra mitt på dagen på lördagen, då hade testen redan pågått 12 timmar. 10 meter kokade av signaler. Det var bara att börja beta av. Det blev mycket kontakter med Europa, men också med Asien och andra världsdelar. Japan lyste dock med sin frånvaro. Det gick bra även mot Sydamerika och en hel bunt med zoner loggades. Det hela var så roligt att jag blev sittande nästan hela söndagen också. Slutsteget fungerade bra och ger minst 500 W, men upp mot 1000 W på vissa band när det är rätt inställt. Klubbens nyinköpta headset till radion fungerade också kanon. Lika delar QSOn blev det på 10, 15 och 20 meter samt ett 20-tal på 40 meter. På söndagskvällen summerades antalet till 515 QSOn.
b2 m
 
En riktigt rolig helg med många fina kontakter. Nu ser jag fram emot nästa test, vilket blir NAC 144 som går första tisdagen i varje månad. Häng med du också!
 b3 m
Vi hörs på banden!
73 de Linus, SA7AOI