SK7BQ avhåller årsmöte

Klubblokalen Fäladsgatan 6B Kristianstad onsdagen 21-feb 2018 19.00

Sedvanliga årsmötesförhandlingar.

God Fortsättning på det nya året, nu är det dags igen meeting på SK7BQ
10-jan 19.00 Fäladsgatan 6
 
Kvällens värd Tobias SM7XGF

SK7BQ avslutade verksamhetsåret med det traditionella julbordet, som tidigare år komponerat och tillagat av Gustav SA7CHG. Ett femtonal medlemmar lät sig väl smaka.

Styrelsen tackar alla medlemmar och övriga som på något sätt stöttat vår verksamhet under 2017.
Vi ses på det nya året, med nya friska tag. GOD JUL o GOTT NYTT ÅR 2018
Styrelsen SK7BQ
gm. Ewe SM7BHM ordf.

Det traditionsenliga julbordet på SK7BQ hålls den 13 december klockan 19:00

Platsen är som vanligt i klubblokalen.

Som medlem betalar du 150:- plus 25:- om du önskar ål till. Vatten, läsk, julmust, lättöl ingår. Anmälan till Ewe SM7BHM  senast den 1 december!

julbord_17.PNG

Kristianstads Radioamatörer har ännu en gång fått en stor gåva, styrelsen kan därför erbjuda våra medlemmar att delta i en auktion som hålls på kommande medlemsmöte onsdagen den 1/11 2017. Intäkterna från auktionen kommer att användas i föreningens verksamhet.

Förteckningen och bilderna nedan, visar vad som kommer att auktioneras ut, välkomna!

737.jpg

Vi introducerar en ny programpunkt på vissa meeting.

Visa din utrustning, vad använder just du.

 
Ewe SM7BHM börjar med att visa och berätta om valda delar av sin station, inte själva radion eller antennen, utan vad som kan finnas därutöver.
Vill du visa något på ett meeting framöver, hör av dig till undertecknad.
Kvällens värd John SM7IPR
Vi ses på klubben.
Ewe SM7BHM

Christoffer Helm, en av våra medlemmar berättade och visade bilder från sitt deltagande i Special Olympics 2017 i Österrike.

Christoffer var spelande lagledare i det svenska landslaget i innebandy, som tog olympiskt guld. Christoffer hade med sin guldmedalj, som han stolt visade upp för oss, och vi fick faktiskt känna och tumma på en riktig guldmedalj.  Tack Christoffer för din medryckande presentation, och att vi fick en inblick i vilken känsla och stolthet det är att tillhöra ett landslag. Fortsättning lär följa, och nya utmaningar är på gång.
 
Ewe SM7BHM
 
 P1080656.JPG
 P1080654.JPG

Vi besöker SVT på Stora Varvsgatan 2 i Malmö, torsdagen den 19 oktober kl. 16.30. Sluttid ca 18.00.

Senaste datum för anmälan: 5/10

 

svt_studiebesok2.jpg

På senaste klubbmötet presenterades DMR-radio av Håkan SM7FLD.

Håkan började från grunden och beskrev den digitala världens mystik, här berördes begrepp som tidsluckor på 30 millisekunder, vilket möjliggör att 2 QSO kan pågå samtidigt med hög ljudkvalitet på samma kanal utan att störa varandra. Världsomspännande nät, där man tar hjälp av Internet för kommunikationen mellan repeatrarna.

QSO över hela världen möjligt, det gamla ”allmänt anrop” är fortfarande möjligt om man väljer rätt talgrupp. Givetvis kan man anropa en speciell station/kompis, men då måste man knappa in ett nummer. Alla som skall använda detta trafiksätt måste registrera sig i en databas för att erhålla sitt unika DMR-Id.

Radio apparaten ”terminalen” man använder är oftast en handapparat på 70cm bandet, finns att köpa för ca 1500:- och uppåt. På klubben står för tillfället en DMR-repeater på 434.600. Når man inte repetern via sin handdapparat ”terminal”, så är det möjligt att koppla sig till det världsomspännande nätverket Brandmeister Network via en ”hot spot” som ansluts till det egna nätverket i bostaden utan att någon dator måste snurra med programvara. Fortsättning följer, vilket vi ser fram emot.

Tack Håkan för din informativa presentation. 73 Ewe SM7BHM

DMRinfo_2.jpg

Håkan pratar och demonstrerar DMR