Klubben har startat ett projekt som ska leda till att vår sedan ett antal år välfungerande APRS-nod SK7BQ-2 ska anslutas till internet, Det kommer att innebära att den blir oberoende av att länka till någon annan nod för att bli synlig på t.ex. aprs.fi

Täckning

  • sm5lwc
  • Författare till inlägg
  • Offline
  • Administratör
  • Administratör
Mer
1 månad 3 veckor sedan #128 av sm5lwc
Täckning skapades av sm5lwc
Nu när SK7BQ-10 varit igång ett tag så kan följande konstateras:

Mobil täckning längs pulsådern E22 finns från  strax innan Ekerödsrasten söderifrån och sedan till Karlskrona via SK7FK-2 på Hanö.
Söder om Ekerödsrasten till trakten av Gårdstånga saknas täckning helt. Söder därom finns täckning in i Danmark via andra digipeatrar och IGates.

Väg 19 mellan Kristianstad och Broby täcks fullständigt mobilt.

Väg 23 mellan Hässleholm och Osby täcks med några få luckor mobilt. Täckningen norr om Osby till Älmhult är bara på några platser, sedan försvinner den helt efter Älmhult.

Den mobila täckningen Bromölla - Olofström - Tingsryd är fullständig förbi Blekingegränsen i Jämshög innan Olofström och vidare till precis innan gränsen mellan Blekinge och Kronobergs län i Småland vid Fridafors. Sedan finns endast sporadisk täckning som vid Almundsryd. Öster därom finns ingen täckning i Tingsryds kommun. Sporadisk täckning i Tngsryds kommun finns via SK7HW-2.

Väg 9 mellan Kivik och Simrishamn täcks fullständigt mobilt av SK7BQ-10.

Via digipeatern SA7BUW-3 i Tomelilla fås täckning mellan Eljaröd och Skånes Tranås på väg 19 och runt Tomelilla.

Marint täcks hela Hanöbukten och farleden syd Skillinge till Syd Ronneby för amatörer ombord på handelsfartyg.

SK7BQ-10 hör digipeatern SA7BUW-3 i Tomelilla kontinuerligt och så gott som alltid SK7HW-2 i Växjö om inte konditionerna är totalt i botten. Via SK7HW och vidare ut på Internet via SA7AHC-1 fås täckning runt. Växjö och Alvesta vidare upp till Lammhult och österut mot Lenhovda. På E4 fås täckning via SK7HW-2 mellan Ljungby och Berga och en sträcka kring länsgränsen mellan Kronobergs och Jönköpings län, tyvärr inte hela vägen till Värnamo. Norr om Värnamo till Gränna saknas täckning helt på E4.

Tusentals paket hittar alltså vägen från digipeatrar ilångt ifrån SK7BQ-10  ut på Internet via SK7BQ-10.

 

Be Logga in ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.373 sekunder
Powered by Kunena Forum