Klubben har startat ett projekt som ska leda till att vår sedan ett antal år välfungerande APRS-nod SK7BQ-2 ska anslutas till internet, Det kommer att innebära att den blir oberoende av att länka till någon annan nod för att bli synlig på t.ex. aprs.fi

Nu QRV

  • sm5lwc
  • Författare till inlägg
  • Offline
  • Administratör
  • Administratör
Mer
4 veckor 14 timmar sedan #125 av sm5lwc
Nu QRV skapades av sm5lwc
Jag har tittat på de som rört sig mobilt inom SK7BQ-10:s täckningsområde och en tysk på väg upp i Småland fick utmärkt täckning från Hässleholm till Hästveda men norr om Hästveda  försämras täckningen till några punkter på vägen till Älmhult Norr om Älmhult finns inte stabil täckning..

Täckningen är också mycket bra från Kristianstad till Bromölla och vidare upp till Olofström. Norr om Olofström finns täckning upp till gränsen mellan Blekinge och Kronobergs län vid Fridafors och sporadiskt vidare norrut mot Åbogen norr om den berömda bilkyrkogården. Dessa trakter är väldigt skogiga och kuperade så något annat är inte att vänta.

En nod i Älmhultstrakten skulle förbättra täckningen då nästa IGate finns utanför Alvesta och dit når inte SK7BQ-10, inte heller stabilt till SK7HW-2 i Växjö. Det behövs konditioner för det.

Tyvärr försvinner täckningen längs E4 i Ljungby för att inte återkomma förrän vid Gränna. Jönköpings län är ett vitt hål på kartan när det gäller APRS, ingen tycks vara QRV. Enstaka paket går fram till noder på amdra sidan Vättern.

Söderut är det som sagt tomt i områdena kring Höör, Eslöv och Hörby. Nu är tyvärr annars aktiva SK7WX-2 avstängd för underhåll. Vi får hoppas att den kommer igång igen men den ligger för långt sydväst och efter Linderödsåsen för SK7BQ-10:s del.

 

Be Logga in ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.362 sekunder
Powered by Kunena Forum