Logo001Radioåret inleddes för SK7BQ räkning med att vi aktiverade oss i en klassisk RTTY test: ARRL Round UP   2-3-jan.

Eftersom det inte finns en komplett RTTY station på radioklubben körde jag från hemmastation. Denna contest är en amerikansk, och räknas bland de största under året. Förhållande var inte de bästa, normalt går det bra att köra stationer som Japan och bortre Asien på morgonen och förmiddagen. Åt söder och väster gick det bättre, 21 stater i nord amerika, åt söder blev det D4 Cape Verde.

Signalen 7S60BQ var ny på bandet, och det blev en hel  del omsändningar. Bifogat finns  sammanställningen av denna aktiviteten från LoTW  en loggbok på nätet som vi utnyttjar för att samla alla qso. Det blev 400 QSO denna gång.

7S60BQ LoTW 2021 01 05Jag hoppas att någon annan tar chansen att boka 7S60BQ, det är riktigt kul att köra med något unikt. Det behöver inte vara en contest, utan kör vanliga qso på SSB, CW eller vilket mode som helst.

Alla klubbmedlemmar erbjuds möjligheten att boka, se instruktioner på hemsidan. Hör gärna av er om frågor. Vill någon prova på radioklubben, ställer jag upp att komma igång.

Ewe SM7BHM  op. på 7S60BQ denna gång.