Föreningens APRS-nod lever och frodas!

En snabb titt på http://aprs.fi ger vid handen att vår nod just nu har kontakt med sin kollega på SK7HW i Växjö. Så här såg det ut vid åtta-tiden på fredagsmorgonen:

2020 10 16 SK7BQ 2Vi går nu i väntans tider på den beställda iGaten som Gert SM5LWC har fått orderbekräftad. iGaten innebär att vår APRS-nod blir uppkopplad till Internet och därmed blir vi inte beroende av att ansluta till en nod som i sin tur är uppkopplad. När den har kommit till Sverige ska den först göras klar för inkoppling mot radion och programmeras för att passa våra behov innan den kommer på plats i Skepparslöv.

Klicka på bilden så kommer du till aprs.fi där du kan se hur det ser ut just för stunden!

 

Titta gärna in på vårt forum och gör ett <inlägg>!

 

 

aprs world 4inProjekt iGate:Jag läste en artikel på SSA:s hemsida om SK5UM-2 som nu har uppgraderat sin APRS-station. Inspirerad av denna artikel läste jag vidare om deras setup. De använder en mjukvara som heter APRx som kör på en Raspberry Pi som kommunicerar med APRS-radion. Förmodligen kan vi använda oss av en liknande uppsättning för att få SK7BQ-2 att gå som iGate mot Internet. Är dock osäker på om riggen vi använder oss av, en Kenwood TM-710,  tillåter dator-anslutning. Får kollas vidare på...

Håkan sm7fld

 

 

aprs world 4in

 

Klubbens APRS-node SK7BQ-2 har nu gått i stabil drift som Digipeater under ett antal år. Vi diskuterar nu om att göra en i-gate, dvs att ansluta noden till Internet för att göra den oberoende av att det finns tillgång till andra noder att länka till/från. Den kan även kompletteras med utrustning för insamling av väderdata.

2019-09-18 UPPDATERING

Vi är nu tre medlemmar som har anmält intresse för att jobba med detta projekt. Artikeln kommer att uppdateras i takt med projektets framskridande.

 

 updated icon

2019-09-21 UPPDATERING Vi har nu börjat undersöka vad det finns för alternativa hård- och mjukvarolösningar som vi kan använda oss av.