INTERNATIONELLT JUBILEUM FÖR SRAL OCH FINLAND - LÄNGST UPPE i NORR

Amatörradioförbundet i Finland (SRAL) firar sitt 100-årsjubileum.

Finland är en liten, modern republik med 5 miljoner invånare beläget vid Europas nordligaste gräns. Finländarna lever livet mellan öst och väst och tillhör EU. SRALs styrka ligger i att ha en av de högsta medlemsandelarna bland länderna i IARU region 1. Så det här är alla OH-amatörer som välkomnar dig till vårt hundraårsjubileum.

ERHÅLL DET HÖGSTA ERKÄNNANDET FRÅN DINA OH-VÄNNER
Kontakta bara 100 (hundra) av dina OH-vänner under 2021 och 10 (tio) finländska specialstationer för att få OH Northern Light 100-årscertifikat (OH-NL-100) och den tillhörande berättelsen som förklarar norrskenets magi.

Dina 100 kontakter skall innehålla 50 OH-stationer och 50 OF-stationer, totalt 100. Ett speciellt OF-prefix kommer att lanseras för alla OH-stationer den 15 september 2021. Ditt maximala poängvärde kan vara 100, det vill säga antalet OF- respektive OH-kontakter .

TIO SPECIALAKTIVITETS MULTIPLIERS
SRAL och dess medlemmar är aktiva i ett brett spektrum av amatörradioaktiviteter och var och en av dessa tio multipliers representerar några av dessa aktiviteter. Multiplierstationerna är: OH100SRAL, OH2A, OH0W, OJ0C, OF2HQ, OH2YOTA, OG2B, OH6SRAL, OI3AX och OF9X.

Att multiplicera dina QSO-poäng (maximalt 100) med ditt multiplikatorvärde (max 10) ger dig din poäng - högst 1000 poäng.

Alla som får 1000 poäng och de tio bästa poängen på varje kontinent får sitt OH-NL-100 certifikat undertecknat av Jultomten. Ett speciallotteri kommer att innehålla ytterligare specialpriser som kommer att meddelas senare.

Ditt logutdrag ska skickas till Jultomtekontoret på; Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. under januari 2022. Samma adress kommer att besvara alla frågor som rör denna hundraårsaktivitet.
VAD ÄR BERÄTTELSEN OM DE TIO MULTIPLIKATORSTATIONERNA?
OH100SRAL: Detta är den officiella SRAL-jubileumsstationen som cirkulerar hela året i Finland och aktiveras av SRALs medlemsföreningar (120 st) och specialaktivitetsgrupper.
OH2A: Detta är SRAL:s HQ-station i vår huvudstad Helsingfors. Stationen är sällan aktiv internationellt men för att hedra detta speciella år kan du fånga stationen ibland. Visst är A först i alfabetet?

OF2HQ: Med det landsomfattande enhetliga SRAL-teamet förväntas hela Finland vara aktivt i IARU-radiosport, 10-11 juli, på ett eller annat sätt. Mitten av sommaren är den tid då alla OH:s ler. OH Boy!

OH0W: Åland är Finlands bidrag till DXCC-programmet men också den vackraste skärgården att besöka och njuta av. Den är hem för tre HF-superstationer och det historiska slagfältet för alla OH-tävlande för att en gång ha vunnit CQWW-testen, OH0W 1982.

OJ0C: Märket är sällsynt med äventyr och utmaningar precis utanför dörren. Så många från fjärran och nära har upplevt DXotica över den karga klippan mitt i ett stormigt hav. Det är en dröm för landkrabbor att inte se något vid horisonten.

OH2YOTA: Den finska ungdomen är de som för YOTA-rörelsen framåt och de var värd för en av de tidiga mötena i Finland. Kärnan i SRAL:s YOTA-aktiviteter är att endast ungdomar kan kommunicera med ungdomar. Dessutom är det bara ungdomar som vet vad som får igång dem.

OG2B: Nätverket av IARU / NCDXF-fyrar har stöttats av SRAL och dess dedikerade medlemmar i nästan 40 år. Medan OH2B är upptagen på jobbet kommer alternativet OG2B att vara dess ersättare under detta hundraårsjubileum. Visst har du använt fyrnätverket? www.ncdxf.org.beacon

OI3AX: Amatörradioaktivitet i finska Signaltrupperna (OI-prefixet) har en lysande historia av samarbete med SRAL. Många välkända OH-amatörer har blivit bitna när de utfört värnplikten för sitt land. OI3AX kommer att representera det landsomfattande nätverket med 35 platsewr med OI-stationer.

OH6SRAL: Varje lördag klockan 15.00 överför SRAL sina radionyheter till alla sina medlemmar. OH6 är mitt i landet och har en lång historia av sådana överföringar. Chefen, Heikki, OH6ZS,  har gjort dessa sändningar i mer än 40 år och hans engagemang för denna plikt fortsätter.

OF9X: Old-Father-Nine-Xmas, har upphetsat de små radiooperatörerna och deras familjer i många år från jullandet. En gång höll Jultomten till på Nordpolen men dessa jultomtsändningar från Finland har äntligen visat att Finland är detsamma som nordpolen.
Tack! Du är mycket välkommen att komma med i festen eftersom du nu har gjort dig bekant med Finland och SRAL, som nu firar 100-årsjubileum. Hoppa bara in i Jultomtens släde och satsa på 1000 poäng ... och hälsa på dina OH-kollegor på vägen. Lycka till och vi ses på väg till cykel 25!