Sedan några dagar har SK7BQ 2M repeter i Skepparslöv 145.7375 varit QRT.
SM7GXR Anders repeateransvarig och SM7BHM Ewe tog sig på fredagskvällen upp på backen i Skepparslöv. Det visade sig att en strömbrytare i nätaggregatat hade delat på sig.

2mfix

Anders hade ett aggregat i sina gömmor, så nu fungerar det igen. Vi monterade även 3 styck fläktar i skåpet, så nu skall det bli svalare. Tack Anders för snabb utryckning.
73 Ewe SM7BHM

Bilden visar en repeater som är uppbygd kring en Raspberry Pi enkortsdator som sköter kommunikationen mot Internet samt driver bildskärm och lite annan I/O. Vidare så skymtar vi en Arduino Mega (?) med en GMSK shield som utgör interface mot radioapparaterna, en går som TX, den andra som RX.

När allting är på plats, kommer denna repeater att hantera de digitala moderna D-Star, DMR samt System Fusion. Kul att se, det finns fortfarande HAM's som experimenterar och knåpar ihop relativt avancerad utrustning hemma i stugorna! Bilden är ett skärmklipp från facebookgruppen "Tekniksnack". 

Klicka på bilden för att komma till facebook och inlägget!

70-repeater_1200.png

Kristianstadsrepeatern SK7BQ på RU368

Denna repeater är f.n. QRT

 

 

APRS-nod SK7BQ-2 på 144,800 MHz

 

Här kan du se den på aprs.fi

sk7bq 2

SK7BQ/R på 145,7375 (RV59) med space -0,6 MHz och subton 79,7 Hz
Repeatern är en YAESU DR-1XE som hanterar konventionell FM trafik och den digitala moden C4FM. Inställningen är för tillfället AUTO/FM vilket innebär FM in = FM ut och C4FM in = FM ut. Uteffekt är 50W och med hänsyn taget till genomgångsdämpning i duplexfilterena blir det ca 35W minus kabelförlust till antennen.

Kavitetsfiltrena är en duplexer som medger användning av en antenn gemensam för TX och RX.

DR1.jpeg

Repetatern är: Aktiv green signal