SK7BQ/R Störningar

Mer
3 månader 3 dagar sedan - 3 månader 3 dagar sedan #23 av sm7fld
Efter den omfattande ombyggnaden av repeatersiten i höstas har det kommit in rapporter om störningar som bl.a. yttrar sig som störningar i form av "bruskvastar" detta medför att stationer med svag insignal till repeatern har fått svårt att höras. En tänkbar orsak till detta kan vara att vi delar sajten med kommersiella rundradiostationer som kör mycket hög effekt. I ett försök att komma tillrätta med detta, ska vi prova med ett bandpassfilter på repeaterns RX. Repeatergruppen hoppas att kunna lösa problemet en bit in på det nya året.

Håkan SM7FLD
Last edit: 3 månader 3 dagar sedan by sm7fld.

Be Logga in ansluta till konversationen.

Mer
3 månader 3 dagar sedan #24 av sm7fld
Svar från sm7fld i ämnet SK7BQ/R Störningar
Har hittat en konstruktion som förmodligen är det som vi behöver: drive.google.com/file/d/0B7Bk3JifFLbSSEdzNTZaRWt4M1E/view

Det är ett bandpassfilter som verkat att ha goda data, låg genomgångsdämpning och ett ganska högt Q-värde och en undertryckning av signaler utanför passbandet med >50 dB

Nu till kärnfrågan, jag undrar om det finns någon med intresse, tillgång till verktyg och kunskaper för att använda dessa verktyg som är beredd att ställa upp för att få till ett sådant filter? –Kanske ett lämpligt byggprojekt för ett eller två pass på klubben? Jag har utrustning och möjligheten att trimma in filtret när det är färdigt!
73 och en god fortsättning på julen! ho ho ho...

Be Logga in ansluta till konversationen.

Mer
2 veckor 5 dagar sedan #39 av sm7fld
Svar från sm7fld i ämnet SK7BQ/R Störningar
Fredagen den 7 mars 2020 besökte Peter SA7BGG och Håkan SM7FLD vår repeatersajt för att montera in ett bandpassfilter. Det verkar att undertrycka störningarna som vi hade hoppats på!
Det vore fantastiskt kul att få in rapporter om hur ni tycker att repeatern fungerar nu! :woohoo:

73 es happy repeating de Peter och Håkan

Be Logga in ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.347 sekunder
Powered by Kunena Forum